Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Kars Ticaret ve Sanayi Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı.
İmzalanan protokole göre, Kars’ta faaliyet gösteren gıda firmaları, ürünlerinin analizlerini Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde yaptıracak.
İmzalanan protokole dair açıklamalarda bulunan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan şunları söyledi:
“Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan “Kuruluş Yeterlilik İzin Belgesi” almış ve 66 farklı analizde çalışma yeterliliğine sahiptir.
Bunun yanı sıra “TSE Deney Hizmeti Alınabilecek Laboratuvar Onayı” ile 120 farklı analiz yapma yetkisine sahiptir. Laboratuvarımız KOBİ’lere hizmet vermek amacıyla KOSGEB tedarikçi havuzunda yer almaktadır.
SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarımız aynı zamanda ülkemizde ve bölgemizde gıda ve yem sektörüne yönelik gıda, yem, su ve su ürünlerinde; fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, enstrümantal ve moleküler biyolojik analiz hizmetleri ile gıda güvenliği konularında danışmanlık, denetim, eğitim hizmetleri vermektedir.
Buna ilaveten laboratuvarımız üniversiteler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, yetiştirici-üretici birlikleri, vakıflar, meslek kuruluşları, odalar ve borsalar ve gerçek şahıslara hizmet vermekte ve ortak araştırma projeleri yapmak için gerekli altyapı ve insan kaynağına sahiptir.
Bu kapsamda Kars ilinin lokomotifi olan Tarım ve Hayvancılık sektör temsilcileri ile KATSO üyelerinin de yüzde 20 indirimle faydalanabilmesi için KATSO Başkanımız Kadir Bozan ile Protokol imzalamış bulunmaktayız. Protokolümüzün Üniversitemize ve Kars’a hayırlı olmasını temenni ederim.”